logo

Η τηλεμετρία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Ζυρίχης στην Ελβετία. Η θέση των κορυφαίων ειδικών στη σπονδυλική στήλη είναι δεδομένα υπερ της χρήσης της τηλεμετρίας με το Spinal Mouse. Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες δηλώσεις:

«Η εξέταση είναι γρήγορη, απόλυτα ασφαλής και σε αναφορές μεγάλων Πανεπιστημιακών Κέντρων απ’όλον τον κόσμο. Τη θεωρούν ως αξιόπιστη, έγκυρη, αντικειμενική και η σύγκρισή της με τις ακτινογραφίες είναι ίση και σε ορισμένες περιπτώσεις υψηλότερη» έχει δηλώσει ο N. Seihert.

«Λόγω της αμεσότητας και της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων καθίσταται ικανή να αξιολογεί χειρουργικές μεθόδους (π.χ. σταθερότητα στην σπονδυλοδεσία κτλ), θεραπευτικές μεθόδους και ερευνητικές εργασίες», έχει πει ο Savitz.

«Η μέτρηση των αποκλίσεων των σπονδύλων χωρίς την χρήση ακτινογραφιών είναι μια πολύ σημαντική, μη επεμβατική μέθοδος αξιολόγησης», σύμφωνα με τον Vert Moοney.

«Σημαντικό εργαλείο κινητικής αξιολόγησης για έρευνα και ανάπτυξη θεραπευτικής στρατηγικής σε ασθενείς με παθήσεις σπονδυλικής στήλης», έχει επισημάνει ο Αλ. Χατζηπαύλου.

Στην Ελλάδα η τηλεμετρία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πλέον αποτελεί μέσο αξιολόγησης σε Ειδικά Κέντρα Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης Σπονδυλικής Στήλης.

Έρευνα για την αξιοπιστία της μεθόδου, προϊόν συνεργασίας με την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης και το MRI Center του Aberdeen στη Σκωτία το 2003, κατέδειξε ότι οι μετρήσεις της είναι ακριβείς, σε σύγκριση με λειτουργικές απεικονίσεις μαγνητικών τομογραφιών.

Συμπερασματικά, η εφαρμογή, ιδιαίτερα στα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, μπορεί να εντοπίσει τυχόν δυσμορφίες ή δυσλειτουργίες της σπονδυλικής στήλης, με ιδιαίτερη έμφαση στο σύνδρομο κακής - λάθος στάσης, που στην τεχνολογική εποχή που ζούμε, τείνει να πάρει μορφή επιδημίας.

Αγαπητοί φίλοι,

Η φυσικοθεραπεία στην εποχή μας εξελίσσεται και αναβαθμίζεται με αλματώδεις ρυθμούς. Οι τεχνικές και μέθοδοι που χρησιμοποιούνται, ανοίγουν νέους δρόμους αξιολόγησης, θεραπείας και αποκατάστασης πολλών παθήσεων που προκαλούνται από το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Το Κέντρο Osteo-Physio Therapy λειτουργεί από το 1986 και αντιμετωπίζει παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης και των Αρθρώσεων καθώς και κακώσεις ατυχημάτων.

Η επιστημονική του ομάδα αποτελείται από ειδικά καταρτισμένους συνεργάτες στη φυσικοθεραπεία και στην αποκατάσταση, σε συνεργασία πάντα με τους γιατρούς των ασθενών μας.

Ο εξοπλισμός μας είναι σύγχρονος και μοναδικός για τα δεδομένα της φυσικοθεραπείας, διαθέτοντας ένα νέο τμήμα αξιολόγησης με εργομετρικές και εμβιομηχανικές μετρήσεις, το οποίο αποτελεί το μεγάλο μας βήμα, σε συνεργασία με αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια και Διεθνή Κέντρα Αποκατάστασης, γεγονός που ενισχύει την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία του Κέντρου.

 

Το Κέντρο Osteo-Physio Therapy ανοίγει τους ορίζοντες σε μια επιστημονική, θεραπευτική σκέψη και πρακτική με τεκμηρίωση και τακτική που στηρίζεται σε αναγνωρισμένα πρωτόκολλα αποκατάστασης.

Η στρατηγική αυτή οδηγεί σε μια αποθεραπευτική διαδρομή η οποία είναι ανθρωποκεντρική, ολιστική και εξατομικευμένη, δίνοντας προτεραιότητα αρχικά στον ασθενή και στη συνέχεια στην ασθένειά του.

Σκοπός αυτού του εντύπου είναι να σας παράσχει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις παροχές του Κέντρου και τις σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζουμε.

Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης θεραπευτικής, στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Με Εκτίμηση,

Γιώργος Ηλ. Γουδέβενος
Dr. of Manual Medicine – Φυσικοθεραπευτής

Οι Στόχοι μας

» Να παραμείνουμε ένα αξιόπιστο Κέντρο αποκατάστασης παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης και των Αρθρώσεων, δίνοντας πάντα έμφαση στην επιστημονική εξέλιξη, με απώτερο στόχο την αποθεραπεία των ασθενών μας.

» Να ενθαρρύνουμε την προληπτική ιατρική και να εκπαιδεύουμε τον σύγχρονο άνθρωπο ως προς τη σωστή καθημερινή συμπεριφορά προς το μυοσκελετικό του σύστημα.

» Να δημιουργούμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης με τους ασθενείς μας και να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.

» Να διατηρήσουμε ψηλά τις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και να προσφέρουμε κοινωνικό έργο.

» Να προωθούμε το ομαδικό πνεύμα των συνεργατών μας προς όφελος των ασθενών του Κέντρου.

» Να συμβάλλουμε στην εξέλιξη της φυσικοθεραπείας, μέσω της συμμετοχής μας σε έρευνες αλλά και μέσω της τεχνογνωσίας που διακρίνει τις μεθόδους του Κέντρου.

» Να διατηρήσουμε τις άριστες συνεργασίες μας με τα Διεθνή Κέντρα Αποκατάστασης, τους Ακαδημαϊκούς Φορείς και να αξιοποιούμε τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

» Να συνεχίσουμε αδιάκοπα τη βελτίωση των παροχών υγείας του Κέντρου Osteo-Physio Therapy, μορφώνοντας τον ασθενή και μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος θεραπείας.

» Να στηρίξουμε την προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη δεκαετία 2000-2010, που έχει ανακηρυχθεί ως «Δεκαετία Οστών & Αρθρώσεων», να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα στις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

» Να επιτύχουμε μέσω των ανώτερων στόχων να μειώσουμε τον ανθρώπινο πόνο, να εντοπίζουμε και να θεραπεύουμε την αιτία της πάθησης, αντιμετωπίζοντας τον ασθενή ως βιοψυχοκινητική και πνευματική οντότητα.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2107224536 η κλείστε ραντεβού μέσω της

Φόρμας Επικοινωνίας

Επισκεφτείτε μας

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 49
Αθήνα, Τ.Κ.: 10676

Χάρτης

Καλέστε μας

 2107224536

Ακολουθήστε μας

Facebook 

Στείλτε μας Μήνυμα