logo

Αγόρια… κάποιας ηλικίας, όσο και αν ρουφάτε την κοιλιά σας, αυτή θα µείνει εκεί και θα κάνει αισθητή τη δυσάρεστη παρουσία της. Όσο και αν µακραίνετε τις εναποµείνασες τρίχες στο πίσω µέρος του κεφαλιού ή τα µούσια, ή φαλάκρα θα είναι εκεί και θα φαίνεται. Αλλά µην απελπίζεστε, οι ειδικοί µας αποκαλύπτουν πώς θα κατορθώσετε να δείχνετε όπως αισθάνεστε, δηλαδή νέοι και υγιείς, ετών 50 (µόνο στην ταυτότητα). 


Η ηλικία των 50 είναι «σταθµός» για κάθε άνδρα. Πρωταρχικός στόχος σε αυτή την ηλικία πρέπει να είναι η διατήρηση ή η βελτίωση της υγείας. Στην εποχή µας, πλέον, οι 50άρηδες εντάσσονται στην κατηγορία των νέων. Όµως, αναπόφευκτα, µε το πέρασµα των χρόνων γίνονται διάφορες βιοχηµικές, ψυχολογικές, µηχανικές αλλαγές - µεταβολές και «φθορές χρήσης» στον οργανισµό. 

«Αυτές οι αλλαγές συνήθως είναι αναπόφευκτες. Σε συνδυασµό µε το οικογενειακό ιστορικό (κοινό γενετικό υλικό) µπορεί να επηρεάσουν την έκβαση της υγείας», εξηγεί ο φυσιοθεραπευτής, Dr manual medicine, επιστηµονικός συνεργάτης Πανεπιστηµίου Κρήτης, Γιώργος Γουδέβενος.

Σε ορµονικό επίπεδο έχουµε µεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης, µείωση του µεταβολισµού και άλλα.

Σε ψυχολογικό επίπεδο έχουµε, επίσης, αρκετές µεταπτώσεις. Πολλοί άνδρες µπορεί να παρουσιάζουν συµπτώµατα κατάθλιψης, έντονου άγχους και στρες, µε αποτέλεσµα την απώλεια βάρους και τις διαταραχές ύπνου και συµπεριφοράς.

Παρουσιάζονται αλλαγές στο αναπνευστικό και στο ουροποιητικό σύστηµα, στο δέρµα και στο τριχωτό – ειδικά το τελευταίο τους επηρεάζει πολύ.

Τέλος, επηρεάζεται και στο µυοσκελετικό σύστηµα. 

Πιο συγκεκριµένα: 

  •  Παρατηρούνται αλλαγές στις δοµές των οστών (οστεοφυτώσεις ή εµφάνιση οστεοπενίας και οστεοπόρωσης).
  •  Συνήθως τα οστά των ισχίων, της σπονδυλικής στήλης και των καρπών είναι πιο επιρρεπή σε κατάγµατα.
  • Δηµιουργούνται εκφυλιστικές αλλοιώσεις στις αρθρώσεις (οστεοαρθρίτιδα, σπονδυλαρθρίτιδα), που προκαλούν δυσκαµψία και πόνο.
  • Παρατηρείται εκφύλιση των µεσοσπονδύλιων δίσκων της σπονδυλικής στήλης, δηλαδή αφυδάτωσή τους.
  • Σε πολλές περιπτώσεις η στάση του σώµατος αλλάζει, µε αποτέλεσµα να εµφανίζεται αυχενικό σύνδροµο, οσφυαλγία και κυφωτική στάση.
  • Η απώλεια της µυϊκής µάζας συνήθως είναι σηµαντική.
  • Μειώνεται η ισορροπία στάσης και βάδισης, µε αύξηση της πιθανότητας πτώσεων.
  • Παλιά χτυπήµατα ή κατάγµατα κάνουν πάλι την εµφάνισή τους µε την ύπαρξη πόνου.
  • Επιπλέον παρατηρούνται και άλλες συνδυαστικές αλλαγές, ιδίως όπου συνυπάρχουν διάφορες άλλες παθήσεις.

Στην προσπάθεια µείωσης του ρυθµού γήρανσης και της αποφυγής της νοσηρότητας και της θνησιµότητας, οι ειδικοί κατέληξαν ότι:

Οι παράγοντες που δεν µπορούν να τροποποιηθούν (ηλικία, οικογενειακό ιστορικό) επηρεάζουν πολύ λιγότερο την έκβαση της υγείας σε σχέση µε τους παράγοντες που µπορούν να τροποποιηθούν (διατροφή, σωµατική δραστηριότητα, κάπνισµα κ.τ.λ.). 

Συγκεκριµένα:

1) Η υγιεινή διατροφή µπορεί να µειώσει τις πιθανότητες µιας σειράς ασθενειών.

2) Η µείωση ή η οριστική διακοπή του καπνίσµατος βοηθάει κυρίως καρδιαναπνευστικά.

3) Ο έλεγχος του στρες, µε τεχνικές διαχείρισής του, επίσης βοηθάει να παραµένετε υγιείς.

4) Οι επιστήµονες του Πανεπιστηµίου του Χάρβαρντ συστήνουν 150 λεπτά µέτριας έντασης άσκηση κάθε εβδοµάδα, τα οποία είναι αρκετά, λένε. Μέτριας έντασης άσκηση µπορεί να θεωρηθεί το ζωηρό περπάτηµα.

5) Η σωµατική δραστηριότητα πολλές φορές είναι η καλύτερη µορφή θεραπείας για µια σειρά ασθενειών. Μπορεί να µειώσει σηµαντικά τον κίνδυνο καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη τύπου 2, καρκίνου του µαστού και του παχέος εντέρου, κατάθλιψης και των πτώσεων. Βελτιώνει τη διάθεση, τον ύπνο, την αντοχή, τον έλεγχο της γλυκόζης του αίµατος, ακόµη και το σεξ.  

Αγαπητοί φίλοι,

Η φυσικοθεραπεία στην εποχή μας εξελίσσεται και αναβαθμίζεται με αλματώδεις ρυθμούς. Οι τεχνικές και μέθοδοι που χρησιμοποιούνται, ανοίγουν νέους δρόμους αξιολόγησης, θεραπείας και αποκατάστασης πολλών παθήσεων που προκαλούνται από το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Το Κέντρο Osteo-Physio Therapy λειτουργεί από το 1986 και αντιμετωπίζει παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης και των Αρθρώσεων καθώς και κακώσεις ατυχημάτων.

Η επιστημονική του ομάδα αποτελείται από ειδικά καταρτισμένους συνεργάτες στη φυσικοθεραπεία και στην αποκατάσταση, σε συνεργασία πάντα με τους γιατρούς των ασθενών μας.

Ο εξοπλισμός μας είναι σύγχρονος και μοναδικός για τα δεδομένα της φυσικοθεραπείας, διαθέτοντας ένα νέο τμήμα αξιολόγησης με εργομετρικές και εμβιομηχανικές μετρήσεις, το οποίο αποτελεί το μεγάλο μας βήμα, σε συνεργασία με αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια και Διεθνή Κέντρα Αποκατάστασης, γεγονός που ενισχύει την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία του Κέντρου.

 

Το Κέντρο Osteo-Physio Therapy ανοίγει τους ορίζοντες σε μια επιστημονική, θεραπευτική σκέψη και πρακτική με τεκμηρίωση και τακτική που στηρίζεται σε αναγνωρισμένα πρωτόκολλα αποκατάστασης.

Η στρατηγική αυτή οδηγεί σε μια αποθεραπευτική διαδρομή η οποία είναι ανθρωποκεντρική, ολιστική και εξατομικευμένη, δίνοντας προτεραιότητα αρχικά στον ασθενή και στη συνέχεια στην ασθένειά του.

Σκοπός αυτού του εντύπου είναι να σας παράσχει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις παροχές του Κέντρου και τις σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζουμε.

Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης θεραπευτικής, στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Με Εκτίμηση,

Γιώργος Ηλ. Γουδέβενος
Dr. of Manual Medicine – Φυσικοθεραπευτής

Οι Στόχοι μας

» Να παραμείνουμε ένα αξιόπιστο Κέντρο αποκατάστασης παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης και των Αρθρώσεων, δίνοντας πάντα έμφαση στην επιστημονική εξέλιξη, με απώτερο στόχο την αποθεραπεία των ασθενών μας.

» Να ενθαρρύνουμε την προληπτική ιατρική και να εκπαιδεύουμε τον σύγχρονο άνθρωπο ως προς τη σωστή καθημερινή συμπεριφορά προς το μυοσκελετικό του σύστημα.

» Να δημιουργούμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης με τους ασθενείς μας και να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.

» Να διατηρήσουμε ψηλά τις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και να προσφέρουμε κοινωνικό έργο.

» Να προωθούμε το ομαδικό πνεύμα των συνεργατών μας προς όφελος των ασθενών του Κέντρου.

» Να συμβάλλουμε στην εξέλιξη της φυσικοθεραπείας, μέσω της συμμετοχής μας σε έρευνες αλλά και μέσω της τεχνογνωσίας που διακρίνει τις μεθόδους του Κέντρου.

» Να διατηρήσουμε τις άριστες συνεργασίες μας με τα Διεθνή Κέντρα Αποκατάστασης, τους Ακαδημαϊκούς Φορείς και να αξιοποιούμε τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

» Να συνεχίσουμε αδιάκοπα τη βελτίωση των παροχών υγείας του Κέντρου Osteo-Physio Therapy, μορφώνοντας τον ασθενή και μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος θεραπείας.

» Να στηρίξουμε την προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη δεκαετία 2000-2010, που έχει ανακηρυχθεί ως «Δεκαετία Οστών & Αρθρώσεων», να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα στις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

» Να επιτύχουμε μέσω των ανώτερων στόχων να μειώσουμε τον ανθρώπινο πόνο, να εντοπίζουμε και να θεραπεύουμε την αιτία της πάθησης, αντιμετωπίζοντας τον ασθενή ως βιοψυχοκινητική και πνευματική οντότητα.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2107224536 η κλείστε ραντεβού μέσω της

Φόρμας Επικοινωνίας

Επισκεφτείτε μας

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 49
Αθήνα, Τ.Κ.: 10676

Χάρτης

Καλέστε μας

 2107224536

Ακολουθήστε μας

Facebook 

Στείλτε μας Μήνυμα