logo

η οποία, όμως, όταν γίνεται με ειδικές οδηγίες, βοηθάει τόσο την συναισθηματική ισορροπία, όσο και την μείωση του πόνου, λόγω της αγχολυτικής της επίδρασης.

«Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να σπάσει: πόνος – φόβος - άγχος - αποτυχημένο σεξ - αύξηση άγχους - επιδείνωση πόνου» εξηγεί ο Δρ Γιώργος Γουδέβενος Φυσιοθεραπευτής, ειδικός στη Μηχανική της Σπονδυλικής Στήλης και των Αρθρώσεων (manual medicine), επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Σημαντικές έρευνες πάνω στο θέμα αυτό έχουν γίνει από μεγάλα Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, με ειδικούς που εμπλέκονται στη μείωση αυτού του προβλήματος. Στο βιβλίο του καθηγητή ορθοπαιδικής σπονδυλικής στήλης Αλέξανδρου Χατζηπαύλου «Σπονδυλική Στήλη», βρίσκουμε αναφορές σε ειδικές συμβουλές - οδηγίες και καθοδήγηση για κάθε είδους πόνου στη μέση, καθώς και ειδικές θέσεις – στάσεις, που θα διευκολύνουν την ερωτική δραστηριότητα».

Η εν λόγω μελέτη στηρίζεται στον καθηγητή ψυχολογίας Edward McCoy στο Dallas University Clinic και αφορά σε ενδελεχή ανάλυση λύσεων για τον πόνο στην Οσφύ και στον Αυχένα. Άλλη έρευνα στον Καναδά από τον καθηγητή εμβιομηχανικής σπονδυλικής στήλης Stuart McGill στο Πανεπιστήμιο Waterloo στο Ontario Καναδά, μας δίνει σημαντικές λύσεις στο πρόβλημα αυτό.

Οι κατηγορίες πόνου που μπορεί να διαχειριστεί το ζευγάρι είναι:
1. Περίοδοι έντονου παροξυσμού πόνου (οξεία φάση).
2. Περίοδος ηπιότερου πόνου, δηλαδή χρόνιος πόνος, αλλά όχι πολύ δυνατός.
Το σημαντικό είναι ότι για να δοθεί λύση, πρέπει το ζευγάρι να συζητήσει μαζί με τον ειδικό, ώστε να γίνει συνειδητή προσπάθεια και από τους δύο. Ο κ. Γουδέβενος μοιράζεται κάποια μυστικά:
• Ήρεμη και ρομαντική ατμόσφαιρα, που αυξάνει τον αισθησιασμό, χωρίς στην αρχή να είναι άμεσος ο στόχος επίτευξης του σεξ (όχι απαραίτητα στο σπίτι). Αυτό θα σας χαλαρώσει, θα μειώσει τα επίπεδα του στρες της αποτυχίας, καθώς και τον πόνο.
• Η κατανόηση του συντρόφου αποτελεί μεγάλο όπλο επιτυχίας του στόχου σας.
• Η τακτική εφαρμογή των τεχνικών να είστε σίγουροι ότι θα αποδώσουν.
• Οι πόνοι αφορούν στα προβλήματα που επιδεινώνονται με την κάμψη του κορμού, άρα αποφεύγονται οι καμπτικές θέσεις.
• Αφορούν στα προβλήματα που επιδεινώνονται με την έκταση του κορμού, άρα αποφεύγονται οι εκτατικές θέσεις.

Πιθανοί συνδυασμοί οσφυαλγίας:
1. Γυναίκες με οσφυαλγία στην έκταση ή στην κάμψη ή πλάγια
2. Άνδρες με οσφυαλγία στην έκταση ή στην κάμψη ή πλάγια
3. Γυναίκες και άνδρες με οσφυαλγία (και οι δύο) είτε σε έκταση είτε σε κάμψη είτε πλάγια.

Οι θέσεις και οι στάσεις, ανάλογα με το είδος της οσφυαλγίας, οι συμβουλές για την αποφυγή υπερβολικών κινήσεων, καθώς και της ίδιας της θέσης παρατεταμένα, δίνουν τη λύση του προβλήματος.

Ποιος ο ρόλος του ειδικού Ιατρού, Φυσικοθεραπευτή Σπονδυλικής Στήλης;
• Ειδικά προσαρμοσμένη φυσικοθεραπεία, που αφορά στους μυς και στις αρθρώσεις, που συμμετέχουν στην ερωτική πράξη.
• Έλεγχος μυϊκής ισχύος και αντοχής με ειδικά εργομετρικά μηχανήματα.
• Ασκήσεις με ειδικές σταθεροποιητικές ασκήσεις με στόχο την αποφυγή του πόνου.
• Συμβουλές και οδηγίες με εικόνες από ειδικούς Ψυχολόγους, Ορθοπαιδικούς, Φυσικοθεραπευτές και Εμβιομηχανικούς της Σπονδυλικής Στήλης ανάλογα με τον τύπο του πόνου.
• Απαραίτητη προϋπόθεση η συμμετοχή στην εκμάθηση και των δύο συντρόφων.

«Να θυμάστε: Κάθε πρόβλημα είναι μία ευκαιρία. Η νέα σας σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι καλύτερη από την παλαιά, καθώς θα πρέπει να μάθετε να εκφράζεστε ερωτικά με ποικίλους τρόπους. Θα πρέπει να ξεκινήσετε αργά και να αυξήσετε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα σταδιακά. Αποφύγετε να μένετε στην ίδια στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιδιώξτε να αλλάζετε συχνά στάση. Όμως προσοχή, μην αφήσετε το σεξ να υποβάλει την πλάτη σας σε αφύσικες καταπονήσεις. Κάντε αυτήν την προσπάθεια μαζί και να θυμάστε ότι οι αποτυχημένες προσπάθειες για ερωτική έκφραση δε σημαίνουν αποτυχία της σχέσης σας» καταλήγει ο κ. Γουδέβενος.

Αγαπητοί φίλοι,

Η φυσικοθεραπεία στην εποχή μας εξελίσσεται και αναβαθμίζεται με αλματώδεις ρυθμούς. Οι τεχνικές και μέθοδοι που χρησιμοποιούνται, ανοίγουν νέους δρόμους αξιολόγησης, θεραπείας και αποκατάστασης πολλών παθήσεων που προκαλούνται από το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Το Κέντρο Osteo-Physio Therapy λειτουργεί από το 1986 και αντιμετωπίζει παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης και των Αρθρώσεων καθώς και κακώσεις ατυχημάτων.

Η επιστημονική του ομάδα αποτελείται από ειδικά καταρτισμένους συνεργάτες στη φυσικοθεραπεία και στην αποκατάσταση, σε συνεργασία πάντα με τους γιατρούς των ασθενών μας.

Ο εξοπλισμός μας είναι σύγχρονος και μοναδικός για τα δεδομένα της φυσικοθεραπείας, διαθέτοντας ένα νέο τμήμα αξιολόγησης με εργομετρικές και εμβιομηχανικές μετρήσεις, το οποίο αποτελεί το μεγάλο μας βήμα, σε συνεργασία με αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια και Διεθνή Κέντρα Αποκατάστασης, γεγονός που ενισχύει την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία του Κέντρου.

 

Το Κέντρο Osteo-Physio Therapy ανοίγει τους ορίζοντες σε μια επιστημονική, θεραπευτική σκέψη και πρακτική με τεκμηρίωση και τακτική που στηρίζεται σε αναγνωρισμένα πρωτόκολλα αποκατάστασης.

Η στρατηγική αυτή οδηγεί σε μια αποθεραπευτική διαδρομή η οποία είναι ανθρωποκεντρική, ολιστική και εξατομικευμένη, δίνοντας προτεραιότητα αρχικά στον ασθενή και στη συνέχεια στην ασθένειά του.

Σκοπός αυτού του εντύπου είναι να σας παράσχει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις παροχές του Κέντρου και τις σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζουμε.

Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης θεραπευτικής, στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Με Εκτίμηση,

Γιώργος Ηλ. Γουδέβενος
Dr. of Manual Medicine – Φυσικοθεραπευτής

Οι Στόχοι μας

» Να παραμείνουμε ένα αξιόπιστο Κέντρο αποκατάστασης παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης και των Αρθρώσεων, δίνοντας πάντα έμφαση στην επιστημονική εξέλιξη, με απώτερο στόχο την αποθεραπεία των ασθενών μας.

» Να ενθαρρύνουμε την προληπτική ιατρική και να εκπαιδεύουμε τον σύγχρονο άνθρωπο ως προς τη σωστή καθημερινή συμπεριφορά προς το μυοσκελετικό του σύστημα.

» Να δημιουργούμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης με τους ασθενείς μας και να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.

» Να διατηρήσουμε ψηλά τις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και να προσφέρουμε κοινωνικό έργο.

» Να προωθούμε το ομαδικό πνεύμα των συνεργατών μας προς όφελος των ασθενών του Κέντρου.

» Να συμβάλλουμε στην εξέλιξη της φυσικοθεραπείας, μέσω της συμμετοχής μας σε έρευνες αλλά και μέσω της τεχνογνωσίας που διακρίνει τις μεθόδους του Κέντρου.

» Να διατηρήσουμε τις άριστες συνεργασίες μας με τα Διεθνή Κέντρα Αποκατάστασης, τους Ακαδημαϊκούς Φορείς και να αξιοποιούμε τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

» Να συνεχίσουμε αδιάκοπα τη βελτίωση των παροχών υγείας του Κέντρου Osteo-Physio Therapy, μορφώνοντας τον ασθενή και μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος θεραπείας.

» Να στηρίξουμε την προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη δεκαετία 2000-2010, που έχει ανακηρυχθεί ως «Δεκαετία Οστών & Αρθρώσεων», να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα στις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

» Να επιτύχουμε μέσω των ανώτερων στόχων να μειώσουμε τον ανθρώπινο πόνο, να εντοπίζουμε και να θεραπεύουμε την αιτία της πάθησης, αντιμετωπίζοντας τον ασθενή ως βιοψυχοκινητική και πνευματική οντότητα.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2107224536 η κλείστε ραντεβού μέσω της

Φόρμας Επικοινωνίας

Επισκεφτείτε μας

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 49
Αθήνα, Τ.Κ.: 10676

Χάρτης

Καλέστε μας

 2107224536

Ακολουθήστε μας

Facebook 

Στείλτε μας Μήνυμα