logo

Το Κέντρο Osteo-Physio Therapy λειτουργεί στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 71 και περιλαμβάνει τα τμήματα Αξιολόγησης και Εμβιομηχανικής, Ανάλυσης Σπονδυλικής Στήλης και Άκρων (6ος όροφος), Φυσικοθεραπείας (7ος όροφος) και Τμήμα Έρευνας και Τηλεϊατρικής (8ος όροφος). Εφαρμόζει με συνέπεια και αξιοπιστία πρωτοποριακές μεθόδους αξιολόγησης και θεραπείας των ακόλουθων ενδεικτικών παθήσεων:

» Δισκοπάθεια
» Οσφυαλγία
» Ισχιαλγία
» Αυχενικό Σύνδρομο
» Σπονδυλοαρθρίτιδα
» Κύφωση
» Σκολίωση
» Οστεοπόρωση
» Κατάγματα Οστών
» Κατάγματα Σπονδυλικής Στήλης
» Νευραλγίες
» Οστεοαρθρίτιδα
» Διαστρέμματα
» Τενοντίτιδες
» Θλάσεις
» Κακώσεις Συνδέσμων
» Μετεγχειρητικές Δυσκαμψίες
» Αρθρίτιδες
» Παρέσεις
» Παραλύσεις

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται από καταρτισμένους συνεργάτες, αξιοποιώντας τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα του Κέντρου αποτελείται από φυσικοθεραπευτές, οστεοπαθητικούς, χειροπρακτικούς, κινησιολόγους, εργοφυσιολόγους, ειδικευμένους θεραπευτές, γυμναστές καθώς και από ειδικούς στην αποκατάσταση παθήσεων και κακώσεων της σπονδυλικής στήλης, των αρθρώσεων και εργατικών ή αθλητικών ατυχημάτων.

Επίσης διατηρούμε συνεργασίες με εξωτερικούς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως ορθοπεδικούς, τραυματολόγους, νευροχειρουργούς, ειδικούς στην σπονδυλική στήλη και στις αρθρώσεις, ρευματολόγους, νευρολόγους και αθλητιάτρους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ OSTEO-PHYSIO THERAPY ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

» Μαγνητικά Πεδία
» Laser
» Διαθερμίες
» TENS – ENS
» Ιοντοφόρεση
» BIO FEEDBACK
» Υδροθεραπεία
» Παραφινόλουτρα
» Υπέρηχοι
» Ηλεκτρονικές Έλξεις
» Ηλεκτροθεραπεία

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

» Manual Therapy
» Οστεοπαθητική
» Χειροπρακτική
» MOBILIZATION
» MANIPULATION
» Κινησιοθεραπεία
» Διορθωτική Γυμναστική
» BRUGGER
» P.N.F.
» MCKENZIE
» MAITLAND

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ & ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

» MEDX Αυχένα / Οσφύος / Θωρακικής Μοίρας
» ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ – Ανάλυση κινητικότητας της Σπονδυλικής Στήλης & των Αρθρώσεων
» ΒΑΡΟΠΟΔΟΜΕΤΡΟ – Κινητική & Κινηματική Ανάλυση Βάδισης
» PRO KIN – Ανάλυση Ισορροπίας & Ιδιοδεκτικότητας
» CPM – Παθητική Κίνηση Άνω & Κάτω Άκρων
» ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ Θεραπευτικής Άσκησης
» ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ με Θεραπευτικά Προγράμματα

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Επιπρόσθετα στις υπηρεσίες που προσφέρονται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, υπάρχει η δυνατότητα της κατ’ οίκον θεραπείας, κυρίως σε περιπτώσεις ασθενών με σημαντικά προβλήματα μετακίνησης. Έτσι, ο ασθενής απολαμβάνει τα οφέλη μιας ασφαλούς και αξιόπιστης θεραπείας στο δικό του χώρο, από εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων.

ΚΑΡΤΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

Σε κάθε ασθενή του Κέντρου διατίθεται μια ηλεκτρονική κάρτα, μέσω της οποίας συγκεντρώνονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία της θεραπείας του. Τα στοιχεία αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα στον ειδικό, με την απλή πληκτρολόγηση ενός κωδικού στον υπολογιστή. Το όφελος για τον ασθενή είναι η άμεση πρόσβαση στο αρχείο του, η εξοικονόμηση χρόνου αλλά και η ασφάλεια της αρχειοθέτησης και το απόρρητο της πληροφόρησης που τον αφορά.

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ

Το νέο τμήμα ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ του Κέντρου επικεντρώνεται στη συμβουλευτική υποστήριξη των ασθενών σε θέματα που αφορούν στην καθημερινότητά τους και στην προστασία του μυοσκελετικού του συστήματος. Έτσι ο κάθε ασθενής μπορεί να επωφεληθεί άμεσα από τις εξής υπηρεσίες:

» Γραπτές συμβουλές και οδηγίες ως προς την ενδεικνυόμενη συμπεριφορά του σε καθημερινή βάση (π.χ. στο χώρο εργασίας, στις δουλειές του σπιτιού, στην άθληση κλπ.)

» Ειδικό ασκησιολόγιο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ατόμου

» Ειδικές μετρήσεις για το κάθισμα του κάθε ασθενή στο γραφείο ή στο σπίτι με την μέθοδο της Τηλεμετρίας

» Δυνατότητα προληπτικού ελέγχου / Check Up σε αθλητές, μαθητές καθώς και σε άτομα κάθε ηλικίας που επιθυμούν να ενημερωθούν για την ικανότητα, τη δυνατότητα και το επίπεδο δραστηριοτήτων ή άθλησης που μπορούν να εφαρμόσουν. Οι αξιολογήσεις που προκύπτουν από τις εξετάσεις, οδηγούν στη διαμόρφωση ασφαλών θεραπευτικών προγραμμάτων για την προστασία του μυοσκελετικού συστήματος από πιθανές κακώσεις.

» Εκπαίδευση – Σεμινάρια επιμόρφωσης σε άτομα με ειδικές παθήσεις

ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ

Το αναπτυσσόμενο τμήμα της ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ αποσκοπεί στη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ του Κέντρου Osteo-Physio Therapy και της Κλινικής του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και άλλων Κέντρων Αποκατάστασης. Η επικοινωνία αυτή επιτυγχάνεται μέσω μιας κάμερας η οποία επιτρέπει την αμφίδρομη επαφή μέσω κανονικής εικόνας. Έτσι, οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία διακεκριμένων Πανεπιστημιακών, οι οποίοι εξετάζουν το πρόβλημά τους μέσω τηλεδιάσκεψης και συνεισφέρουν στη λύση του.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΕΝΤΡΑ

1.Πανεπιστήμιο Κρήτης
2.Πανεπιστήμιο Αθηνών
3.Πανεπιστήμιο Florida – Τμήμα Ιατρικής Αποκατάστασης
4.US Spine Center San Diego, California
5.Chicago, Illinois
6.Aberdeen University, MRI Center
7.SpineCor Institute, Chesterfield – UK
8.IDIAG, Κέντρο Ερευνών Τηλεμετρίας Ζυρίχης, Ελβετίας
9.Foot Forum – Επιστημονικό Κέντρο Διάγνωσης & Θεραπείας Ποδιού
10.Ορθωτικά Κέντρα

Παράλληλα, το Κέντρο Osteo-Physio Therapy συνεργάζεται με το Κέντρο εφαρμοσμένης βιοιατρικής έρευνας και εκπαίδευσης της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ιατρικής Σχολής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Επισκεφτείτε μας

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 49
Αθήνα, Τ.Κ.: 10676

Χάρτης

Καλέστε μας

 2107224536

Ακολουθήστε μας

Facebook 

Στείλτε μας Μήνυμα