logo

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΜΕΘΟΔΟΙ

Οι βασικές υπηρεσίες του Κέντρου, αφορούν στην κλασσική φυσικοθεραπεία όπου με την εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών και μεθόδων κινησιοθεραπείας, χειροπρακτικής, οστεοπαθητικής και με την υποστήριξη της σύγχρονης τεχνολογίας, αντιμετωπίζονται μυοσκελετικά προβλήματα, παθήσεις και κακώσεις.

Σημαντική τεχνογνωσία υπάρχει και στον τομέα της άσκησης, ο οποίος αποτελεί το κλασσικό στοιχείο της φυσιοθεραπείας και είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στη φάση αποκατάστασης του ασθενή, με στόχο την ενδυνάμωση της πάσχουσας περιοχής και την αύξηση της κινητικότητας. Η μέθοδος της άσκησης αφορά στην εφαρμογή χειροπρακτικών τεχνικών, αλλά και στη χρήση μιας ευρείας σειράς ειδικών μηχανημάτων που παρέχονται από το Κέντρο. Τα μηχανήματα αυτά, τα οποία είναι ιδιαίτερα ασφαλή και αξιόπιστα, είναι συνδεδεμένα με υπολογιστές ώστε να καταγράφονται τα αποτελέσματα και να υπάρχουν τεκμηριωμένα πρωτόκολλα θεραπειών, ανάλογα με την πάθηση.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι κακώσεις οι οποίες συχνά ταλαιπωρούν τα οστά, μπορούν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή και να μας αιφνιδιάσουν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι ώστε να μην επιδεινώσουμε το πρόβλημα. Το Κέντρο Osteo-PhysioTherapy σας παρουσιάζει μια σειρά από απλές συμβουλές για τον χειρισμό προβλημάτων που αφορούν στα οστά.

1.«Η μέση μου πονάει συχνά όταν σηκώνω βάρη, κάθομαι πολλές ώρες στην καρέκλα ή κουράζομαι γενικά. Τι μπορώ να κάνω;»

Η οσφυαλγία, δηλαδή ο πόνος στη μέση, προσβάλλει το 80% των ανθρώπων σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Τα αίτια είναι ποικίλα, όπως υπερφόρτωση των μυών, δισκοπάθεια, σπονδυλοαρθρίτιδα, καθιστική ζωή, έλλειψη άσκησης κλπ.

Αν ποτέ νιώσετε αυτή την εμπειρία μην κάνετε καμία κίνηση που θα επιδεινώσει τον πόνο, ξαπλώστε σε μια ξεκούραστη στάση, μη σκύβετε, μη στρίβετε το σώμα σας, μη σηκώνετε βάρη και επισκεφτείτε έναν ειδικό γιατρό. Οι νέες τεχνολογίες αξιολόγησης είναι σε θέση να σας δώσουν άμεσες απαντήσεις σε ότι έχει να κάνει με την αιτία του προβλήματος καθώς και με την ενδεικνυόμενη θεραπεία.

2.«Πονάω πολύ στην πλάτη και νιώθω ότι δεν μπορώ να στηρίξω τον κορμό μου. Τι να κάνω;»

Αποφύγετε τις απότομες κινήσεις και επισκεφτείτε άμεσα ειδικό γιατρό.

Οι σύγχρονες μέθοδοι φυσικοθεραπείας, το MEDXκαι η ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ, μπορούν να σας βοηθήσουν αξιολογώντας την κατάσταση και εντοπίζοντας το πρόβλημα. Το πιθανότερο αίτιο είναι η έλλειψη επαρκούς στήριξης των παρασπονδυλικών μυών.

3.«Το παιδί μου αντιμετωπίζει προβλήματα με τη στάση του σώματός του. Τι πρέπει να κάνω;»

Παρακολουθείστε τις κινήσεις του παιδιού. Αν σκύβει υπερβολικά, καμπουριάζει ή ο βηματισμός του σας φανεί προβληματικός, επισκεφτείτε το γιατρό.

Η εξέταση της ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ και του ΒΑΡΟΠΟΔΟΜΕΤΡΟΥ θα σας δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις ενώ θα προταθεί και η κατάλληλη θεραπεία και άσκηση, με τεκμηριωμένα κριτήρια αξιολόγησης και προόδου.

4.«Είμαι έγκυος και πονάει πολύ η μέσης μου. Τι μπορώ να κάνω για να νιώσω καλύτερα και να μην δημιουργηθεί μακροπρόθεσμη ζημιά;»

Η εγκυμοσύνη είναι μια ευαίσθητη περίοδος για το γυναικείο σώμα και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην ενισχυθεί η δυνατότητα της σπονδυλικής στήλης να αντεπεξέλθει στο πρόσθετο βάρος.

Η κλασσική φυσικοθεραπεία με την υποστήριξη της κατάλληλης άσκησης για εγκύους, αποτελεί συνήθως την καλύτερη λύση.

5.«Στραμπούλιξα το πόδι μου και με πονάει πολύ και έχει πρηστεί. Είναι σοβαρό;»

Αυτού του είδους τα ατυχήματα μπορούν να συμβούν συχνά. Τα πρώτα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι περίδεση του σημείου, τοποθέτηση πάγου και ανύψωση του ποδιού. Στη συνέχεια επισκεφτείτε το γιατρό για να γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις.

Η αποθεραπεία των διαστρεμμάτων διευκολύνεται με κλασσικές μεθόδους φυσικοθεραπείας. Η εξέταση του γιατρού θα κρίνει τον ενδεικνυόμενο χειρισμό.

6.«Στην ακτινογραφία του αυχένα μου εμφανίστηκε ευθειασμός. Τι είναι αυτό;»

Ο ευθειασμός είναι η εξάλειψη της λόρδωσης, που λόγω των αυξημένων φορτίων που δέχεται ο αυχένας, παύει να είναι μια αθώα, εμβιομηχανική αλλαγή, αλλά στο μέλλον μπορεί να προκαλέσει φθορά των μεσοσπονδυλικών δίσκων, των σπονδύλων, καθώς και την ανάπτυξη παθολογίας στον αυχένα αλλά και στο σύνολο της κινητικής αλυσίδας.

Επισκεφτείτε μας

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 49
Αθήνα, Τ.Κ.: 10676

Χάρτης

Καλέστε μας

 2107224536

Ακολουθήστε μας

Facebook 

Στείλτε μας Μήνυμα